Website logo
۱۴۰۳/۱۰/۱۸- ۱۵:۰۵ - مشاهده: ۳۵۸

متن کامل مصاحبه شبکه «تلویزیون مرکزی چین (CCTV) با عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

.

 

1-سوال : سلام جناب آقای عراقچی وزیر امور خارجه ایران از اینکه مصاحبه اختصاصی با برنامه  "گفتگو با رهبران" را پذیرفتید بسیار سپاسگزارم. شما بیش از 30 سال است که به دیپلماسی مشغول بوده اید، امسال در یک دوره بسیار خاص در شرایط منطقه ای به عنوان وزیر امور خارجه ایران روی کار آمدید و باید با شرایط بسیار پیچیده ای روبرو شوید. امیدوارید در چنین دوره ای چه کاری برای کشور خود انجام دهید؟ این رسالت و مسئولیتی که بر دوش شماست را چگونه می‌بینید؟

 

پاسخ:تصدی سمت وزیر امور خارجه توسط اینجانب در یک شرایط بسیار پرالتهاب در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا صورت گرفت. ما چند اولویت داریم. یکی از این اولویتها حسن روابط همسایگی در منطقه پیرامون ایران،ایجاد ارتباط خوب و مبتنی بر احترام و منافع متقابل با کشورهای همسایه ایران در منطقه مهم خلیج فارس و غرب آسیا می‌باشد. اولویت دیگر ایران ادامه ارتباط قوی با کشورهایی هست که با آنها روابط راهبردی و استراتژیک دارد. کشورهایی که در زمان فشارها و سختیها در کنار جمهوری اسلامی ایران بودند. این اولین سفر دو جانبه بخارج از منطقه هست که صورت می‌گیرد و چین مقصد این سفر انتخاب شده به دلیل اهمیتی که ایران برای روابطش با چین قائل می‌باشد و گسترده گی که همکاری‌های دو کشور در روابط دو جانبه دارند.

 

2-سئوال:رئیس جمهور شی جین پینگ در اکتبر 2024 با صحبت از روابط دوجانبه، در دیدار با آقای پزشکیان، رئیس جمهور ایران اشاره کرد که اهمیت استراتژیک روابط چین و ایران در چارچوب تحول شتابان تغییرات قرن گذشته جهان برجسته تر شده است. بنابراین اهمیت استراتژیک روابط چین و ایران را چگونه تفسیر می‌کنید و این مهم از چه طریقی خود را نشان می دهد؟

 

پاسخ:یکی از نشانه‌های روابط بسیار خوب و راهبردی بین ایران و چین تعاملات سطح بالایی هست که بین 2 کشور جریان دارد که مهمترین آن دیدار 2 رئیس جمهور در ماه اکتبر گذشته در شهر غازان روسیه بود که برای اولین بار رئیس جمهور جدید ایران با رئیس جمهور چین دیدار داشتند، دیدار بسیار مهمی‌بود و دستاوردهای بسیار مهمی هم داشت. رفت و آمدهای سیاسی بین دو طرف جریان بسیار خوبی دارد. رفت آمدهای سطح بالا،تبادل هیئت های مختلف در همه سطح وجود دارد. در حوزه‌های بسیار وسیعی همکاری وجود دارد در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه گذاری، موضوعات فرهنگی، موضوعات انتظامی، در بحث جوانان، در بحث آموزش و پرورش، در بحث گردشگری.تصور ما این است که سند راهبردی 25 ساله ایران و چین یک چشم انداز بسیار گسترده ای از همکاری‌های دو طرف در همه حوزه‌ها را  ارائه می دهد و این در حقیقت یک سند راهنما هست برای مسیری که دو کشور در 25 سال آینده طی خواهند کرد.

 

3-سوال:آقای پزشکیان رئیس جمهور ایران در دیدار سران دو کشور نیز به ویژه تاکید کرد که چین مهمترین شریک همکاری ایران است. توسعه آینده روابط دو کشور را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

 

پاسخ:بله این تعبیر درستی هست که ایران و چین شرکای راهبردی هستند ما در حال حاضر هم در سطح همکاریهای دو جانبه هم به طور خیلی جدی با هم کار می‌کنیم و هم در خصوص مسائل منطقه ای و مسائل بین المللی با هم مشورت های نزدیک داریم. در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا طبیعی است که منطقه ای پر از بحران و آشوب و التهاب هست بخصوص در ماه‌های اخیر یا در حقیقت در بیش از یک سال گذشته از وقتی که بحران در غزه آغاز شد و حملات گسترده، تهاجمات و جنایات رژیم اسرائیل و بعد گسترش آن به لبنان و جنایاتی که در آنجا صورت گرفت و بعد مسائلی که در سوریه به وجود آمد مسائلی که در یمن هست درگیری بین خود ایران و رژیم اسرائیل همه اینها منطقه ما را یک منطقه بسیار ملتهبی کرده و در تمام این مدت ایران و چین مشورتها و  رایزنیهای نزدیک داشتند . امروز هم میتوانیم بگوییم بخش عمده ای از ملاقات تقریبا چهار ساعته با آقای وانگ ای در خصوص مسائل منطقه بود و این که چگونه باید در رابطه با منطقه واکنش نشان داد و همکاری کرد چطور در خصوص مسائل بین المللی با هم تبادل  نظر کنیم.

 

4-سوال:وضعیت سوریه اکنون به یکی از کانون‌های توجه جهانی تبدیل شده است. شما در 1 دسامبر 2024، درست قبل از تغییرات شدید در وضعیت سوریه، از دمشق دیدن کردید. آیا در آن زمان در مورد وضعیت بعدی پیش بینی کردید؟ بعداً دیدم که شما گفتید که توانمندی‌های پاسخ ارتش سوریه و پیشرفت سریع تحولات فراتر از انتظار ایران بوده است، اما در عین حال گفته بودید که تغییرات کاملاً فراتر از انتظار نبوده است. علت این نگاه شما چیست؟

 

پاسخ: ایران از چندین ماه قبل اطلاع داشت که گروه‌های معارض و مخالف دولت سوریه در حال سازماندهی نیروهای خود هستند انجام یک عملیات نظامی جدید را در برنامه خود دارند.این اطلاعات به دولت سوریه از طرف ما منتقل شده بود. ما اطلاع داریم که دولت روسیه هم اطلاعات مشابهی را به دولت آقای بشار اسد داده بودند. بنابراین ما اطلاع داشتیم که چنین حرکتی صورت خواهد گرفت. از طرف دیگه کاملا روشن بود که امریکا و رژیم اسرائیل یک طرح و برنامه گسترده ای برای کل منطقه دارند و در حال برنامه ریزی برای ایجاد تغییرات.ما بارها گفتیم و تکرار می‌کنیم که اگر کسی فکر کند که در تحولات سوریه، امریکا و رژیم اسرائیل نقشی نداشتند حتما اشتباه می‌کند. ولی این که تحولات به این سرعت اتفاق افتاد و ارتش سوریه نتوانست هیچ گونه مقاومتی انجام دهد این امری بود که کسی پیش بینی نکرده بود.حتی خود آقای بشار اسد هم چنین تصوری از ارتش سوریه نداشت. مهم این هست که باید همه کشورهای منطقه باید همکاری بکنند و کمک بکنند که یک دولت فراگیر در سوریه تشکیل بشود متشکل از همه اقوام و همه گروه‌ها و  وحدت و تمامیت ارضی سوریه حفظ شود سوریه به محلی برای تروریست ها تبدیل نشود به پناهگاهی برای تروریست ها از کشورهای مختلف که بخواهند جمع شوند تبدیل نشود. سوریه تهدیدی برای همسایگان خود نباشد و برای منطقه. اینها اصولی هست که همه در مورد آنها در منطقه اتفاق نظر دارند. دخالت خارجی نباید وجود داشته باشد.  تصمیم نهایی را البته مردم سوریه میگیرند آنها هستند که حاکمان اصلی سرنوشت خود و حاکمان اصلی سوریه هستند ما فقط باید کمک بکنیم به آنها که تصمیمات درستی را بگیرند و ما شاهد سوریه ای باشیم که در صلح و آرامش با همسایگان خود زندگی کند.

 

5-سوال:اکنون که وضعیت سوریه تغییر کرده است، آیا دولت ایران برنامه ای برای تماس بیشتر با دولت انتقالی سوریه دارد؟ در صورت وجود، بزرگترین نگرانی دولت ایران چیست؟

 

پاسخ:ما منتظر هستیم که دولت انتقالی سوریه سیاستهای خود را در خصوص منطقه و در خصوص سایر کشورها اعلام نماید و  استقرار کافی پیدا کند. ما بر اساس تغییرات ظاهری و حرفها و شعارها تصمیم نخواهیم گرفت. ما بر اساس رفتارها تصمیم خواهیم گرفت و این که ما چگونه با سوریه تعامل خواهیم کرد بستگی به رفتار طرف مقابل در سوریه دارد.ایران حسن نیت کامل دارد. ایران خواهان آرامش در سوریه هست و ما خواهان آن هستیم که کمک بکنیم به ثبات در سوریه امنیت همه اقوام امنیت شیعیان، امنیت اهل سنت، امنیت علویان امنیت اکراد، کردها اینها باید تضمین شود.

 

6-سوال:بیایید در مورد لبنان صحبت کنیم. در سپتامبر 2024، شما گفتید که لبنان و منطقه اطراف آن در آستانه یک فاجعه تمام عیار قرار دارند و اگر این وضعیت به درستی مدیریت نشود، کل جهان ممکن است در یک نتیجه فاجعه بار بی سابقه غوطه ور شود. دیدیم که توافقنامه آتش بس لبنان و اسرائیل در پایان نوامبر 2024 اجرایی شد، اما درگیری متوقف نشده است، نظر شما درباره وضعیت فعلی لبنان چیست؟

 

پاسخ:تا آنجا که ما اطلاع داریم موارد نقض آتش بس توسط ارتش اسرائیل بسیار زیاد هست ولی آتش بس همچنان وجود دارد و در بعضی از نقاط هم اطلاعاتی که به ما رسیده عقب نشینی نیروهای ارتش اسرائیل از آن مناطق کوچکی که در جنوب لبنان اشغال کرده بودند شروع شده است. واقعیت این هست که حزب الله لبنان در جنگ اخیر صدمات زیادی را تحمل کرد. من بارها عرض کردم و بارها گفتم که این بار اولی نبوده که حزب الله رهبر خودش را از دست داده، بار اولی نبوده که ضاحیه در بیروت بمباران شده و بار اولی هم نبوده که تعداد زیادی شهید و مجروح حزب الله داده. ولی هر بار قوی تر و محکم تر به عرصه لبنان بازگشته این بار هم همین اتفاق افتاد.علیرغم همه این که اسرائیل مجبور به پذیرش آتش بس شد در حقیقت به خاطر مقابله جدی حزب الله در جنگ زمینی در جنوب لبنان بود و به خاطر تلفاتی بود که مجبور شد اسرائیل تحمل کند. هیچ جنایتی نمانده که اسرائیل در غزه و در لبنان انجام نداده باشد.هیچ جنایتی جنگی نیست که شما بتوانید فکر بکنید و اسرائیل انجام نداده باشد. از نسل کشی بزرگتر نداریم که مرتکب شده است. آینده مقاومت به نظر من همچنان روشن هست.حزب الله در حال بازسازی مرتب خودش هست. حزب الله غیر از رزمندگانی که داشت یک نیروی سیاسی در عرصه لبنان هم هست. پایگاه اجتماعی بسیار بزرگی را دارد و در صحنه سیاسی لبنان حضور قوی دارد و این حضور قوی را ادامه خواهد  داد.

 

7-سوال :خاورمیانه با چالش های زیادی مواجه است که موضوع فلسطین در هسته آن قرار دارد. اکنون که مذاکرات آتش بس میان اسرائیل و حماس وارد مرحله نهایی شده است، چه انتظاراتی از چشم انداز آتش بس دارید؟

 

پاسخ:در غزه هم اسرائیل هرچیزی که بوده را نابود کرده است و تعداد بسیار زیادی از انسانها را به قتل رسانده ولی به هدف اصلی خود در غزه  نرسیده است. اسرائیل وارد غزه شد با هدف نابودی حماس. ولی امروزه مجبور شد که با حماس مذاکره انجام دهد  برای آتش بس و آزادی اسرای خود. ما بارها گفتیم که هر آتش بسی که حماس و فلسطینی‌ها خودشان بپذیرند مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هم خواهد بود. اختیار پذیرش آتش بس با حماس هست، با فلسطینی‌ها هست و اگر آنها نسبت به هر آتش بستی راضی باشند ما هم حمایت خواهیم  کردیم.

 

8-سوال:به نظر شما جامعه جهانی چه تلاش دیگری می‌تواند برای حل مسئله فلسطین و اسرائیل و دستیابی به آتش بس انجام دهد؟

 

پاسخ:کشورهای غربی واقعا نشان دادند که به هیچ یک از مبانی حقوق بین الملل به هیچ یک از مبانی حقوق بشر، حقوق انسان دوستانه، به هیچ یک از مبانی اخلاق حتی پایبند نیستند. علیرغم همه شعارهایی که می دهند، علیرغم همه ادعاهایی که دارند. ولی در برابر کشته شدن بیش از 60 هزار انسان در غزه ساکت هستند. ما شاهد حتی یک قطعنامه به شورای امنیت یا به شورای حقوق بشر در ژنو ارائه کنند.هیچ تحریمی ندیدیم علیه اسرائیل برقرار کنند. واقعا استاندارد های دوگانه در کشورهای اروپایی و در جهان غرب امری ثابت شده هست. عدم پایبندی به مبانی اخلاقی در بین آنها دیگر امری ثابت شده هست و اروپائیان دیگر جواب مردم خودشان را هم حتی نمی‌توانند بدهند بخاطر حمایتی که از جنایتکاران در اسرائیل انجام می دهند. ولی به هر حال به نظر ما اگرچه شورای امنیت سازمان ملل بخاطر وتوی آمریکا نتوانسته اقدامی انجام دهد اما جامعه بین الملل مسئولیت اخلاقی دارد که هر آنچه  که در توانش هست برای جلوگیری از ادامه جنایات اسرائیل انجام بدهد و فشار بیاورد به آمریکا، اروپا و به خود رژیم اسرائیل که این اقدامات را متوقف کند.

 

9-سوال:در روند توسعه اوضاع در خاورمیانه این بار، برخی موقعیت های جدید نیز به وجود آمده است که اسرائیل و ایران مستقیماً به سرزمین یکدیگر حمله کرده اند. آیا این وضعیت دوباره تکرار خواهد شد و در آینده نیز ادامه خواهد داشت؟

 

پاسخ:از رژیم اسرائیل هر توقعی را می‌توان داشت و هر کاری ممکن است  انجام دهد ما بطور کامل آمادگی مقابله با تهاجمات مجدد این رژیم را داریم. ما کاملا آمادگی داریم هر گونه تهاجم به ایران را با واکنش فوری و مشابه و متناسب پاسخ دهیم.ما امیدوار هستیم یک همچنین دیوانگی توسط رژیم صهیونیستی صورت نگیرد  که نتیجه آن یک جنگ فراگیر خواهد بود و البته ما به مسیر دیپلماسی ادامه می دهیم.ما با کشور های منطقه در تماس مرتب هستیم با دوستان خودمان مثل چین مشورت های مرتب داریم. تصور می‌کنیم که نهایتاً عقلانیت غلبه خواهد کرد  و اجازه تهاجماتی که می‌تواند تبعات سنگین برای منطقه داشته باشد رخ نخواهد  داد.

 

10-سوال:در دیدار امروز شما و وانگ یی، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی و وزیر امور خارجه چین هر دو طرف توافق کردند که «خاورمیانه متعلق به مردم خاورمیانه است و عرصه‌ای برای رقابت قدرت بزرگ نیست." با توجه به شرایط کنونی، چگونه این نگاه را تفسیر می‌کنید؟

 

پاسخ: این سیاست ما هم هست و در بیانیه مشترک دو طرف هم به آن اشاره شده است متاسفانه منطقه خاورمیانه و  غرب آسیا سالهای طولانی است که از حضور و دخالت نیروهای خارجی رنج می‌برد و همه مشکلات منطقه و همه بحران ای منطقه ناشی از حضور قدرتهای خارجی در این منطقه بوده است. اگر سالهای قبل را مرور کنیم قدرتهای اروپایی که در خاورمیانه حضور داشتند باعث مشکلات زیادی شدند قدرتهای استعماری که به این منطقه آمده اند جنگ های بسیار زیادی و بحران‌ها  ایجاد کرده اند متاسفانه این قدرتها برای منافع خود به این منطقه آمده اند و برا ی اینکه بودن خود را توجیه کنند مرتب تنش ها و بحران‌های مختلفی را ایجاد می‌کنند تا جزء تنش، جنگ، درگیری و اختلاف برای این منطقه نداشته باشند.

 

11-سوال:درخصوص صلح و ثبات در خاورمیانه، دیدیم که در سال 2023 با میانجیگری چین، ایران و عربستان سعودی به آشتی دست یافتند. اکنون که بیش از یک سال از آشتی می‌گذرد، به نظر شما بزرگترین نتیجه مبادلات ایران و عربستان چیست؟

 

پاسخ: خوب بیشتر از یک سال گذشته شاید دستاورد این بوده است که روابط ایران و عربستان مسیر خوبی را طی می‌کند هر دو طرف از برقراری روابط مجدد راضی هستند هر دو طرف منافعی را در این روابط می‌بینند و این روابط ادامه دارد . ما یک روابط بسیار خوبی را بین دو کشور ایجاد کردیم  و این به مسیر خودش ادامه می دهد. البته هنوز ظرفیتهای زیادی در روابط ایران و عربستان وجود دارد که از آنها استفاده نشده است. ولی به اعتقاد ما  مسیر تدریجی، آهسته و پیوسته  می‌باشد. ایران از تلاشی که دولت چین به این منظور از خود نشان داد تشکر می نماید و فکر می‌کنیم که یک تلاش همراه با حسن نیت بود و اثرات خوبی هم داشت.

 

12-سوال:انتظار دارید چین در آینده چه نقشی در روند صلح خاورمیانه ایفا کند؟

 

پاسخ:نسبت به چین اعتماد داریم و در چین حسن نیت می‌بینیم. چین همینطور روابط اقتصادی و تجاری گسترده ای را با همه کشورهای منطقه دارد  چین با همه کشورهای منطقه روابطی دارد روابط خوبی هم دارد روابط سازنده ای هست . چین  کشوری است که مورد احترام و مورد اعتماد هست و به نظر ما اینها سرمایه‌های چین هست که با آنها چین میتواند قدرت ایفای نقش سیاسی در منطقه داشته باشد برای حل و فصل اختلافات و  کمک به کشورهای منطقه در جهت رسیدن به راه حل های مسالمت آمیز در اختلافاتشان. جمهوری اسلام ایران به سهم خود از این حرکت استقبال می‌کند و آمادگی همکاری را دارد.

 

13-سوال :بیایید دوباره درباره توافق هسته ای ایران صحبت کنیم. در این دوره، ایران موضع و نگرش سازنده ای اتخاذ کرده و سیگنال های مثبتی را ارسال کرده است. بنابراین احتمال از سرگیری مذاکرات در مورد موضوع هسته ای ایران چقدر است؟ کلید این امکان چیست؟

 

پاسخ: نکته مهمی‌که وجود دارد این است که ایران برای از سرگیری مذاکرات در خصوص برنامه هسته ای آمادگی دارد ایران بیش از دوسال با کشورهای پنج بعلاوه یک مذاکره کرد با حسن نیت هم مذاکره کرد و نهایتا موفق شدیم به یک توافقی برسیم  که همه دنیا این توافق رو به عنوان یک دستاورد دیپلماسی قبول و تحسین کرد و بعد ما با حسن نیت این توافق را اجرا کردیم. متاسفانه این امریکا بود که تصمیم گرفت بدون هیچ دلیلی، بدون هیچ توجیحی از این توافق خارج بشود و شرایط رو به نقطه ای برساند که الان ما شاهد هستیم ما همچنان آمادگی داریم که وارد مذاکرات سازنده و بدون تأخیر در خصوص برنامه هسته ای  خودمان شویم مذاکراتی که با هدف رسیدن به یک توافق باشد. فرمولی که از نظر ما وجود دارد همان فرمول سابق برجام هست اعتماد سازی در خصوص برنامه هسته ای ایران در مقابل رفع تحریم ها. ما بر همین مبنا آمادگی ادامه مذاکرات داریم  یک دور مذاکره با کشورهای اروپایی صورت گرفته دور دوم این مذاکرات تعیین شده ظرف کمتر از دو هفته آینده با سه کششور اروپائی انجام خواهد شد.. در مورد امریکا طبیعی هست که دولت جدید باید سیاست خود را تدوین نماید و ما بر اساس آن تصمیم خواهیم گرفت چین و روسیه دو عضو مؤثر مذاکرات در گذشته بودند. از نظر جمهوری اسلامی ایران همچنان باید به نقش سازنده خودشان در این مذاکرات ادامه بدهند این خواسته و اراده ما هست.

 

14-سوال:همه ما هنوز به یاد داریم که وقتی توافق هسته ای ایران در سال 2015 به دست آمد، شما یکی از مذاکره کنندگان اصلی بودید. این توافقی بود که پس از سال ها مذاکره دشوار حاصل شد. چه احساسی نسبت به چنین مذاکره ای داشتید؟ اگر اکنون بخواهیم مسئله هسته‌ای ایران را حل کنیم، وضعیتی که با آن مواجهیم چه تفاوتی با آن زمان خواهد داشت؟

 

پاسخ: زمان از سال 2015 تا الان 10 سال گذاشته و تحولات بسیار زیادی رخ داده خروج امریکا از برجام یک اشتباه بسیار بزرگ راهبردی برای این کشور بود که با واکنش ایران مواجه شد، البته تحریم های امریکایی‌ها هم گسترش پیدا کرده بحران در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا داریم ولی راه دیپلماسی هیچ وقت بسته نیست. من به عنوان یک دیپلمات به عنوان یک مذاکر کننده به آن اعتقاد دارم  که حتی در سخت ترین شرایط می‌شود راه حلهای دیپلماتیک داشت. این بستگی به این دارد که چقدر اراده سیاسی وجود داشته باشد. چقدر دیپلمات ها از قدرت خلاقیت و ابتکار برخوردار باشند که بتوانند راه‌های جدیدی پیدا بکنند و بتوانند به فرمول های جدیدی برای توافق برسند. اگر اراده سیاسی در طرف های مقابل وجود داشته باشه، من اعتقاد دارم که پیدا کردن یک راه حل مشکل  ولی غیر ممکن نیست.

 

15-سوال :ایران بیش از 40 سال است که توسط ایالات متحده تحریم شده است و برخی از سیاستمداران غربی اغلب تأکید می‌کنند که این دولت ایران است که توسط تحریم ها تحت فشار است. با این حال، شما در مصاحبه‌های قبلی خود نیز به صراحت گفته‌اید که تحریم‌ها به مردم عادی ایران آسیب می‌زند. استفاده از ابزار چوب بزرگ ( چماق) تحریم ها را در هر نوبت چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 

پاسخ: تحریم یک ابزار غیر انسانی و ابزار قلدری و زورگویانه است که کشورهای غربی و به ویژه امریکا از این ابزار استفاده می‌کنند. این ابزار بیش از چهل سال هست که در مورد جمهوری اسلام ایران به کار گرفته شده است. ولی ناکار آمدی خود را در عمل کاملا نشان داده است. هزینه زیادی را هم به ما تحمیل کرده است. ولی در عین حال ما را مجبور کرده که به توانمندی‌های داخلی خودمان برگردیم و به آنها اتکا بکنیم و روی پای خودمان بایستیم.پیشرفت هایی که در زمینه ی دفاعی، در زمینه ی هسته ای، در خیلی از زمینه‌ها، در صنایع مختلف در ایران شاهد هستیم. علیرغم همین تحریم ها هست که اتفاق افتاده است. باز تکرار میکنم تحریم هزینه‌ها فشارها و سختیهای خود را دارد. اما قادر نیست و نخواهد بود که مردم ایران را وادار به تسلیم و دست برداشتن از آرمانهای خود نماید.

 

16-سوال:در اکتبر 2024، ایران برای اولین بار به عنوان عضو رسمی در نشست سران بریکس شرکت کرد. به نظر شما پلتفرم های عمومی‌بین المللی مانند سازوکارهای همکاری سازمان همکاری شانگهای و بریکس چه نقشی در حکمرانی منطقه ای ایفا خواهند کرد؟

 

پاسخ:ایران در بریکس آرمانهای خوبی را شاهد می‌باشد و چشم انداز خوبی نیز برای این سازمان متصور است و امیدورا هستیم با همکاری دسته جمعی کشورهای بریکس به این اهداف برسیم.

 

17-سوال:ایران در سال 2023 رسماً به سازمان همکاری شانگهای پیوست. چین ریاست دوره‌ای سازمان همکاری شانگهای در سال های 2024-2025 را بر عهده خواهد گرفت. ایران در چارچوب سازمان همکاری شانگهای چه نقشی ایفا خواهد کرد؟

 

پاسخ: ایران معتقد است در کنار بریکس سازمان شانگهای از اهمیتی بسیار زیادی برخوردار است به همین دلیل ایران درخواست عضویت در این سازمان نمود اجلاس سران سازمان شانگهای در ماه اوت و سپتامبر در چین  برگزار می‌شود رئیس جمهور ایران قصد شرکت در این اجلاس دارد و ایران ایده‌های خوبی دارد ایران قطعا می‌تواند به آرمانهای شانگهای کمک کند و برای پیشبرد اهداف این سازمان همکاری سازنده ای داشته باشد.

 

18-سوال :سال جدید فرا رسیده است، امید دارید جهان در سال 2025 چگونه باشد؟

 

پاسخ: امیدوار هستیم که دنیایی بدون جنگ بدون جنایت   تجاوز بر اساس عدالت و انصاف و حاکمیت قانون این سال باشد و شاهد برخورد با کسانی که همه قوانین را زیر پا می‌گذارند و جنایت علیه بشریت انجام می دهند.من اگر در یک جمله بخواهم بگویم امیدوار هستم که در سال 2025 عقلانیت بر جهان حاکم شود.پیشاپیش هم تبریک سال جدید میلادی را به همه کسانی که شروع این سال را جشن می‌گیرند و همینطور عید بهاره چینی‌ها را هم تبریک می‌گویم و برای مردم چین بهترین  ها را آرزو  می‌کنم.

 

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما