مشخصات تعویض شناسنامه

فرم میز خدمت

عنوان خدمت
تعویض و ترجمه شناسنامه
شناسه خدمت
10011003104
نام سامانه و آدرس
نوع خدمت
خدمت دستگاه های دولتی به مردم G2V
شرح خدمت
تعویض و ترجمه شناسنامه
مدارک لازم برای انجام خدمت
1ـ تکمیل فرم تعویض شناسنامه. 2ـ فرم دریافت سند سجلی از اسناد راکد برای شناسنامه مفقوده. 3ـ ارائه اصل شناسنامه قدیمی و یک سری فتوکپی از تمام صفحات آن. 4ـ چهار قطعه عکس بیومتریک جدید 4×3 زمینه کاملا سفید، تمام رخ، بدون کلاه، بدون عینک و پشت نویسی شده، برای خانمها با رعایت حجاب کامل اسلامی. 5ـ ارائه اصل مدرک معتبر عکسدار ایرانی مانند: گذرنامه، گواهینامه رانندگی، کارت پایان خدمت سربازی، مدرک تحصیلی، کارت شناسائی ملی، شناسنامه جدید پدر، مادر، همسر و فرزندان، گذرنامه والدین، در صورت همراه بودن در گذرنامه پدر و مادر، ارائه دو مورد از موارد ذکر شده الزامی است. 6ـ ارائه مدارک اقامتی معتبر عکسدار متقاضی. 7ـ ارائه رسید پرداخت هزینه مربوطه براساس جدول هزینه‌های خدمات کنسولی. ملاحظات: حضور متقاضی و گواهان در نمایندگی ضروری است و چنانچه برابر ماده 988 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران سند ترک تابعیت دریافت نموده‌اند، مسئول مربوطه را مطلع نمایند.
قوانین و مقررات بالا دستی
قانون ثبت احوال
متوسط مدت زمان ارائه خدمت
2 روز کاری
هزینه ارائه خدمت به خدمت گیرندگان
30 یورو
تلفن
61151
ایمیل
sejellat@mfa.gov.ir
سوالات متداول
1.چنانچه پس از تعویض شناسنامه و یا صدور المثنی آن، مشخصات همسر و یا فرزندان در آن درج نشده باشد؛ آیا با ارائه مستندات مربوطه امکان درج تحولات ازدواج، طلاق و مشخصات فرزندان و وفات همسر در آن وجود دارد یا خیر؟
پاسخ: اگر در شناسنامه‌های تعویضی و یا المثنی واصله از مرکز مشخصات همسر و یا فرزندان درج نشده باشد و مستندات آن وجود داشته باشد، نمایندگی‌ها می‌توانند به استناد بخشنامه شماره 18 مورخ 13/08/1375 با اخذ مدارک مربوطه نسبت به درج مشخصات اقدام و تصویر شناسنامه‌ای که مشخصات در آن درج شده را همراه با تصاویر درخواست متقاضی (حسب مورد)، شناسنامه همسر و فرزند، تصاویر اسناد ازدواج، طلاق و فوت همسر را به اداره سجلات و احوال شخصیه ارسال نمایند.
2. تعویض شناسنامه برای فرزند زیر 18 سال چگونه امکان‌پذیر است؟
پاسخ: تعویض شناسنامه فرزند زیر 18 سال به درخواست یکی از والدین انجام می‌پذیرد. در صورتی که ازدواج والدین منتج به طلاق شده باشد، تعویض شناسنامه فرزند توسط پدر امکان‌پذیر است و پذیرش درخواست مادر منوط به ارائه حکم سرپرستی فرزند خواهد بود.
3. در چه صورتی باید نسبت به عکسدار کردن شناسنامه اقدام کرد؟
پاسخ: 1ـ شناسنامه متقاضی از نوع دو برگی بوده و فاقد محل الصاق عکس باشد.
2ـ به هر دلیلی عکس الصاقی به شناسنامه جدا و مفقود شده باشد.
3ـ الصاق عکس در سن 15 سالگی.
4ـ الصاق عکس جدید در سن 30 سالگی.
4. آیا می‌توان از طریق وکیل نسبت به تعویض شناسنامه اقدام نمود؟
پاسخ: بله. متقاضی می‌تواند ضمن نصب وکیل در ایران درخواست تعویض شناسنامه خود را به دفاتر پیشخوان دولت از طریق وکیل ارائه دهد. برای این منظور باید وکالتنامه تنظیمی در نمایندگی به انضمام دو قطعه عکس که به تأیید نمایندگی رسیده، گواهی احراز هویت و تابعیت ایرانی متقاضی صادره از سوی نمایندگی به انضمام اصل شناسنامه برای وکیل مربوطه در ایران ارسال شود.
5. در صورت مشاهده مغایرت در مندرجات شناسنامه تعویض شده چه باید کرد؟
پاسخ: چنانچه پس از دریافت شناسنامه، متقاضی متوجه مغایرت در مندرجات آن گردید؛ شناسنامه مذکور به همراه مستندات مربوطه به نمایندگی ارائه تا به منظور اصلاح یا تعویض آن اقدام گردد.
مراحل گردش کار
مدارک توسط متقاضی به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت ارائه و نمایندگی پس از احراز هویت و صحت تعلق مدارک را به مرکز ارسال می‌نماید تا پس از صدور شناسنامه توسط ثبت احوال به نمایندگی اعاده و تحویل متقاضی گردد.
فایل راهنمای مراحل گردش کار
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است