وزیر امور خارجه در جلسه افتتاحیه اولین نشست منطقهای دیپلماسی استانی در شیراز: دیپلماسی استانی راهبردی جدی در سیاست خارجی کشور است
سید عباس عراقچی با اشاره به ضرورت حضور مؤثر استانها در عرصه دیپلماسی، افزود: دیپلماسی استانی تنها محدود به حوزه اقتصادی نیست، بلکه ابعاد فرهنگی، سیاسی، امنیتی و کنسولی را نیز در بر میگیرد.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان درنخستین همایش دیپلماسی استانی که با حضور محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، رضا مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، حسینعلی امیری استاندار فارس و ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، استانداران استانهای جنوبی، مقامات استانی و نمایندگان مجلس در شیراز برگزار شد، با تأکید بر اهمیت این همایش گفت: این گردهمایی صرفاً یک نشست نمایشی نیست، بلکه حرکتی جدی و راهبردی در راستای تقویت دیپلماسی استانی و منطقهای است.
سید عباس عراقچی با اشاره به ضرورت حضور مؤثر استانها در عرصه دیپلماسی، افزود: دیپلماسی استانی تنها محدود به حوزه اقتصادی نیست، بلکه ابعاد فرهنگی، سیاسی، امنیتی و کنسولی را نیز در بر میگیرد.
وزیر امور خارجه با اشاره به ظرفیتهای متعدد و متنوع در مناطق مختلف کشور بویژه در استانهای مرزی که در ارتباط مستقیم با کشورهای همسایه قرار دارند، تاکید کرد: این ظرفیت استانی میتوانند بازوی مکمل سیاست خارجی برای توسعه و پیشرفت کشور باشند.
عراقچی دو اصل مهم در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را «سیاست حسن همسایگی» و «دیپلماسی اقتصادی» عنوان کرد و گفت: ما در وزارت امور خارجه مستقیماً فعالیت اقتصادی انجام نمیدهیم، بلکه مسیر را برای فعالان اقتصادی صادرکنندگان، سرمایهگذاران و دستگاههای اجرایی هموار و تسهیل میکنیم و وظیفه ما تسهیلگری، مانعزدایی و راهگشایی است.
وزیر امور خارجه کشورمان با گرامیداشت یاد شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان، تأکید کرد: سیاست خارجی دولت چهاردهم نیز با تکیه بر همان اصول دولت شهید رئیسی ادامه دارد و دیپلماسی همسایگی اولویت نخست ما است.
وزیر امور خارجه با اشاره به برگزاری همایشهای مشابه در سایر نقاط کشور اظهار داشت: چهار همایش منطقهای طراحی شده است و شیراز بهعنوان قطب منطقه جنوب مرکزی، میزبان نخستین همایش است.
عراقچی در پایان خواستار مشارکت فعال استانها در معرفی ظرفیتها، شناسایی فرصتها، بیان مطالبات و ایجاد ارتباط مؤثر با سفارتخانهها و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران شد و تاکید کرد: خروجی این همایش باید به صدور دستورالعملهایی عملیاتی برای سفارتخانهها تبدیل شود تا آنها با برنامه مشخص، ظرفیتهای استانی را در عرصه منطقهای و بینالمللی پیگیری کنند.