Website logo
۱۴۰۴/۰۵/۱۴- ۰۹:۲۰ - مشاهده: ۲۹۸

اظهارات سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در نشست هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه در آستانه روز خبرنگار

نشست سخنگوی وزارت امور خارجه با اصحاب رسانه، ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۴؛ اظهارات سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در نشست هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه در آستانه روز خبرنگار


بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم.

عرض سلام دارم خدمت همه خبرنگاران محترم و اصحاب رسانه. بسیار خوشحالم که این توفیق به دست آمد. عرض سلام و خوش‌آمد دارم خدمت خانواده محترم شهید رجب‌پور که امروز افتخار دادند، منت بر ما گذاشتند و در این مراسم تشریف آوردند.

قبل از هر چیز، واقعاً باید گرامی‌بداریم یاد و خاطره همه شهدا، شهدای انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی، و همه شهدای تا امروز به‌ویژه شهدای خبرنگار و البته شهدای این جنگ ناجوانمردانه، یا این تجاوز ناجوانمردانه دوازده روزه که صورت گرفت. این جنگ یکی از نقاط به‌یادماندنی و ماندگار در تاریخ ایران خواهد بود؛ جنگی که قدرت‌های بزرگ و رژیم جنایتکار صهیونیستی، با همراهی و همکاری بسیاری دیگر، تجاوزی را به جمهوری اسلامی ایران صورت دادند با امید به آنکه در یک تهاجم غافلگیرانه بتوانند ظرف مدت کوتاهی به خواسته‌های خود برسند.

اما مردم ایران نشان دادند که چنان ریشه در این خاک دارند - یک ریشه چند هزار ساله - که با این بادها و حتی طوفان‌های بزرگ‌تر از جای کنده نخواهند شد مردم ایران در این جنگ نشان دادند که چگونه در شرایط حساس دست به دست هم می‌دهند، همه متحد می‌شوند و در برابر دشمنان می‌ایستند و واقعاً صفحات ماندگاری را در تاریخ ایران رقم زدند.

در این بین، خبرنگاران نقش ویژه‌ای داشتند. اصحاب رسانه نقش ویژه‌ای داشتند. صحنه‌های به‌یادماندنی از حضور آن‌ها در این عرصه را ما شاهد بودیم. بسیاری در دنیا مقایسه کردند با دیگر خبرنگارانی که در صحنه‌های جنگی، چگونه با اولین سروصدا، بلافاصله فرار را بر قرار ترجیح می‌دادند. اما خبرنگاران ایرانی، چه در صحنه عملیات، چه در پشت میز کار خود، چه در رسانه‌های خود ایستادند، لحظه‌به‌لحظه گزارش دادند و بخشی از این ماندگاری شدند و البته شهدایی را هم تقدیم کردند که همه ما آن‌ها را می‌شناسیم. یکی از آن شهدا، شهید رجب‌پور است که امروز در خدمت خانواده‌شان هستیم و این باعث افتخار ما است.

روز خبرنگار با یاد شهید صارمی‌گرامی داشته می‌شود. نکته مهم این هست که شهید صارمی در کنار دیپلمات‌ها در حادثه مزار شریف شهید شد، جمعی از دیپلمات‌های ما و خبرنگار ایرنا با هم به شهادت رسیدند. این نکته ای هست که من بارها گفته‌ام، که میدان، دیپلماسی و رسانه در کنار هم هستند، نقطه عطف آن در حادثه مزار شریف هست. دیپلمات و خبرنگاران در کنار هم، در میدان حضور داشتند و شهید شدند. البته خبرنگاران از ما زرنگ‌تر بودند و این روز را بعنوان روز خبرنگار گرفتند و روز دیپلمات عقب ماند و باید یک روز دیگری پیدا بکنیم، البته فرقی نمی‌کند. خبرنگار و دیپلمات یار و همراه همدیگر هستند در همه صحنه‌ها با هم حضور دارند.

من همیشه گفته ام چه بسا کار خبرنگاران سخت‌تر از کار ما هست. ما مثلاً وارد جلسه ای می‌شویم، خبرنگاران پشت جلسه ساعت‌ها را باید به انتظار بگذرانند که وقتی جلسه تمام شد و دیپلمات‌ها بیرون می آیند، آیا یک مصاحبه بکنند یا نکنند. آیا یک خبری بدهند یا ندهند و بعضی وقت‌ها که مثلاً من و همکارانم بنای صحبت کردن نداشتیم واقعاً در دلم خیلی سخت می‌گذشت که از کنار خبرنگاران رد بشویم یا به سؤالات شما جواب ندهیم در حالی که می‌دانم چقدر صبر کرده بودند و چقدر برای آن لحظه انتظار کشیده بودند. کار بسیار سخت و بسیار واجبی هست، کاری که خبرنگاران دارند. روایتگر هستند برای آنچه که در میدان می‌گذرد، و همه شما می‌دانید، این روزها جنگ روایت‌ها از جنگ واقعی چه‌بسا سخت‌تر و مهم‌تر است. بعضی وقت‌ها مهم نیست چه کسی جنگ واقعی را بُرده، مهم این است که چه کسی جنگ روایت‌ها را برده است. مهم نیست چه کسی شکست خورده، مهم این است که چه کسی در جنگ روایت‌ها شکست خورده است. و این، رسالتی است که خبرنگاران بر عهده دارند که به‌موقع، روایت درست و روایت واقعی را عرضه کنند.

باز هم تأکید می‌کنم، آن‌کسی که به موقع همیشه روایت خودش را غالب می‌کند که حرف اول را زده باشد، روایت اول را داده باشد. این‌ها نکات کار شما است. من فقط خواستم بگویم که ما توجه داریم، مطلع هستیم و اعتراف می‌کنیم، هم به اهمیت کار شما و هم به سختی کار شما.

برای شما در این عرصه بسیار مهم، بسیار سخت و بسیار پیچیده آرزوی موفقیت دارم. از خبرنگاران خارجی که در جلسه حضور دارند نیز تشکر می‌کنم به‌خاطر حضورشان در وزارت امور خارجه و در این کنفرانس مطبوعاتی، و آرزوی موفقیت برای همه شما دارم.

مجدداً از خانواده شهید رجب‌پور تشکر می‌کنم. از مدیر محترم صدا و سیما نیز تشکر می‌کنم. صدا و سیما در این جنگ دوازده روزه، حقیقتاً زحمت بسیار زیادی را کشید. بمباران‌ها را تحمل کرد، شهید داد، ولی حتی برای یک ثانیه هم هیچ‌یک از شبکه‌هایش قطع نشد و این را ما واقعاً باید ارج بگذاریم و همکاران در صدا و سیما را محترم بدانیم؛ همه آن‌ها خبرنگاران، مدیران و کسانی که در این جنگ دوازده روزه، در زیر بمباران‌ها، رسانه را سرپا نگه داشتند، چراغ رسانه ملی را روشن نگه داشتند و اجازه ندادند که دشمن به هدف خود برسد. آن روزی که صدا و سیما را بمباران کردند، فکر کردند صدای جمهوری اسلامی قطع خواهد شد، ولی حتی برای یک لحظه هم قطع نشد. برعکس، صحنه‌هایی آفریده شد که باعث افتخار هر ایرانی شد.

مجدداً تشکر می‌کنم. عذرخواهی می‌کنم اگر وقت سخنگوی محترم و این کنفرانس را گرفتم. ان‌شاءالله که موفق و پاینده باشید.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما