مشخصات ثبت طلاق به درخواست مرد (یکطرفه)

فرم میز خدمت

عنوان خدمت
ثبت طلاق به درخواست مرد (یکطرفه)
شناسه خدمت
10011002104
نام سامانه و آدرس
نوع خدمت
خدمت دستگاه های دولتی به مردم
شرح خدمت
ثبت طلاق به درخواست مرد (یکطرفه)
مدارک لازم برای انجام خدمت
1-درخواست کتبی زوجین برای ثبت طلاق. br2-ارائه اصل حکم قطعی طلاق صادره دادگاه کشور متوقف فیه که با حضور زوجین یا وکلای رسمی ایشان انجام شده باشد. br3- مدارک اقامت. br4- ارائه گواهی طلاق شرعی صادره اشخاص صلاحیت دارکه اسامی آنان توسط نمایندگی اعلام گردیده است. br5- ارائه قبض پرداخت هزینه.
قوانین و مقررات بالا دستی
ماده 31 قانون ثبت احوال، تبصره ماده 15قانون حمایت از خانواده مصوب
متوسط مدت زمان ارائه خدمت
یک هفته
هزینه ارائه خدمت به خدمت گیرندگان
115 یورو
تلفن
61151
ایمیل
sejellat@mfa.gov.ir
سوالات متداول
1. برای ثبت طلاق رسمی در نمایندگی‌های وزارت امور خارجه در خارج از کشور چه مدارکی نیاز می‌باشد؟
پاسخ: واقعه طلاق ایرانیانی که ازدواجشان در شناسنامه آنها درج شده است، بنا به درخواست آنان و با ارائه مدارک ذیل در نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور ثبت می‌گردد:
1ـ تکمیل فرم درخواست ثبت رسمی طلاق.
2ـ ارائه اصل شناسنامه زوجین.
3ـ ارائه اصل و دو نسخه کپی طلاقنامه شرعی صادره از مراکز و موسسات اسلامی مورد تأیید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل اقامت.
4ـ ارائه اصل و دو نسخه کپی طلاقنامه محلی صادره از سوی دادگاه محل بانضمام ترجمه رسمی آن (چنانچه واقعه طلاق در خارج از کشور محل اقامت ثبت گردیده است، لازم است گواهی مربوطه به تأیید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل ثبت وقوع واقعه رسیده و یا از طریق نمایندگی آن کشور در کشور محل اقامت تأیید و به تأیید وزارت امور خارجه محل برسد).
5ـ چهار قطعه عکس جدید یکسان، 4×3 تمام رخ، بدون کلاه، عینک و پشت‎نویسی شده (برای خانمها با رعایت حجاب کامل اسلامی)، برای هر یک از زوجین.
6ـ ارائه اصل و یک نسخه کپی مدرک اقامتی معتبر.
7ـ ارائه اصل و دو نسخه کپی سند ازدواج زوجین.
8ـ ارائه رسید پرداخت هزینه مربوطه براساس جدول هزینه‌های خدمات کنسولی می‌باشد.
9ـ فتوکپی کارت شناسائی ملی (در صورت داشتن ).
2. از چه طریقی می‌توان به مراکز و موسسات اسلامی مورد تأیید نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در رابطه با طلاق دسترسی داشت؟
پاسخ: در آدرس اینترنتی نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران، دسترسی به مراکز و موسسات مربوطه در کشور محل اقامت قید شده است.
3. در صورت ثبت طلاق ایرانی توسط سفارت کشورمان آیا طلاق در دادگاههای داخل کشور نیز ثبت می‌گردد؟
پاسخ: ثبت طلاق در سفارت جمهوری اسلامی ایران براساس قانون و تحت شرایط خاصی انجام می‌شود و چنانچه طلاق در سفارت کشورمان در محل اقامت به ثبت برسد قانونی بوده و دیگر نیازی به پیگیری آن در دادگاه‌های داخل کشور نمی‌باشد.
4. آیا حضور مرد هنگام ثبت طلاق الزامی است در صورتی که قبلا صیغه طلاق جاری شده باشد؟
پاسخ: برای ثبت طلاق حضور زوجین و یا وکلای قانونی آنها لازم و ضروری می‌باشد.
5. در صورتی که طلاق شرعی جاری شده باشد ولی در شناسنامه ثبت نگردیده باشد؛ آیا برای اخذ گذرنامه به اجازه همسر نیاز می‌باشد؟
پاسخ: پس از وقوع طلاق شرعی میان زوجین، واقعه طلاق به صورت رسمی باید در شناسنامه زوجین به ثبت برسد در غیر اینصورت صرفا ارائه گواهی جاری شدن صیغه طلاق شرعی نمی‌تواند جایگزین اجازه شوهر باشد مگر با تنفیذ گواهی طلاق شرعی به وسیله مقام محترم قضایی (دادگاه خانواده) داخل کشور.
6. مراحل طلاق توافقی در کشور محل اقامت برای اتباع ایرانی به چه شکلی هست؟
پاسخ: لطفا با در دست داشتن مدارک طلاق محلی کشور محل اقامت و دریافت کد رهگیری در سامانه میخک به سفارت یا سرکنسولگری مراجعه کنید.
7. چگونه برای ثبت طلاق رسمی زوجین باید اقدام کرد؟
پاسخ: برای ثبت طلاق در سفارت به سایت میخک به آدرس (Mikhak.mfa.gov.ir) مراجعه نموده و پس از دریافت کد رهگیری جهت ثبت طلاق به سفارت مراجعت نمایند.
8. آیا بدون طلاق محلی کشور محل اقامت می‌توان نسبت به ثبت طلاق رسمی اقدام نمود؟
پاسخ: خیر. ابتدا باید طلاق محلی کشور محل اقامت اخذ و سپس نسبت به ثبت طلاق رسمی از طریق سفارت کشورمان در آن کشور اقدام نمود.
9. در چه مواردی اجرای طلاق شرعی در تهران و توسط نماینده مأذون قوه قضائیه انجام می‌پذیرد؟
پاسخ: در موارد زیر لازم است اجرای صیغه طلاق شرعی، در تهران و توسط نماینده مأذون قوه قضائیه انجام پذیرد:
1ـ در مواردی که یکی از طرفین (زوج یا زوجه) درخواست اجرای طلاق شرعی دارد و طرف دیگر در این زمینه همکاری نمی‌کند.
2ـ در مواردی که زوج و زوجه، درخواست اجرای طلاق شرعی دارند ولی در کشور محل نمایندگی امکان جاری شدن صیغه طلاق شرعی توسط اشخاص صلاحیتدار نبوده و یا نمایندگی فاقد مرکز اسلامی باشد.
10. آیا در صورتی که مرد درخواست طلاق دهد؛ زن می‌تواند درخواست مطالبه حقوقی قانونی خود را داشته باشد؟
پاسخ: بله. در مواردی که طلاق به درخواست مرد ثبت می‌شود، زن می‌تواند به منظور مطالبه حقوق قانونی خود از طریق دادگاه‌های داخل کشور اقدام نماید.
مراحل گردش کار
- در صورتی که زوج متقاضی ثبت طلاق باشد و زوجه از حضور در نمایندگی امتناع نماید ضمن اخذ درخواست کتبی و رویت اصل حکم قطعی طلاق صادره دادگاه کشور متوقف فیه و گواهی جاری شدن صیغه طلاق شرعی توسط اشخاص صلاحیت دار اطلاعیه ای برای زوجه رسال می شود و پس از گذشت یک ماه نسبت به ثبت طلاق در دفاتر مخصوص شناسنامه زوج و برنامه رایانه بخش کنسولی اقدام و مراتب بصورت کتبی به اطلاع زوجه رسانده می شود. . br در مواردی که طلاق به درخواست زوج ثبت می شود زوجه می تواند نسبت به مطالبه حقوق قانونی خود از طریق دادگاه های داخل کشور اقدام نماید.
فایل راهنمای مراحل گردش کار
راهنمای دیجیتال
فایل راهنما

برچسب‌ها: